Wat doet het verticale bos met de stad?

In Stadszaken werd onlangs een artikel gepubliceerd met deze titel. De schrijver heeft gedurende meerder maanden onderzoek gedaan in Milaan en heeft zijn conclusies beschreven in het artikel. U kunt het artikel terugvinden op: https://www.stadszaken.nl/ruimte/groen/2070/wat-doet-het-verticale-bos-met-de-stad

Goed om te weten dat en hoe de toren effect heeft op het gedrag van mensen. De parken worden beter gebruikt, de mensen voelen zich beter en trots. Hoewel de luxe toren misschien niet bereikbaar is voor de bewoners van de wijk heeft hij wel een positief effect op de wijk, zo blijkt. Goed dat de Trudo Toren bestaat uit sociale woningbouw. Als eerste van deze torens in de wereld. Daarmee wordt aangetoond dat ook de groene torens evolueren, een veelbelovende ontwikkeling.

Wat het onderzoek niet vermeld -en ik op basis van de titel wel verwacht had- is de invloed van groen op hittestress, iets waar Laura Gatti en de medewerkers van Boeri wel over vertelden toen ik met het bouwteam van de Trudo Vertical Forest een ééndaags bezoek bracht aan de torens in Milaan. Verlaging van het energieverbruik, vermindering wateroverlast, hergebruik van water en verbetering luchtkwaliteit. Allemaal aandachtspunten die ook zijn meegenomen in het ontwerp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *